Κινητικότητα για Διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο της Bologna στην Ιταλία

Μετακίνηση μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, της Επίκουρης Καθηγήτριας κας Μελίνας Δριτσάκη, στο Facolta Di Economia, Alma Mater Studiorum, University Di Bologna, Italy, 6-10 Mαϊου 2024  με σκοπό τη διδασκαλία

Μέσα στα πλαίσια της μετακίνησης Erasmus+ για διδασκαλία, είχα τη μεγάλη τιμή και χαρά να διδάξω στο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο του κόσμου, το Πανεπιστήμιο της Bologna στην Ιταλία που ιδρύθηκε το 1088 και αποτελεί μέχρι και σήμερα ένα από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Οι συνάδελφοι από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, καθηγητές Prof. Matteo Lippi Bruni και Prof Cristina Ugolini με υποδέχθηκαν με θέρμη και μου πρόσφεραν τη δυνατότητα να διδάξω μαθήματα στη θεματική ενότητα “Μέθοδοι Οικονομικής Αποτίμησης στην Υγεία” στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών τους.

Είχα τη δυνατότητα να ξεναγηθώ στο όμορφο πανεπιστημιακό campus και να μάθω για την ιστορία του, τα προπτυχιακά, μεταπτυχιακά , αλλά και ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που έχουν οργανώσει.

Τις ημέρες της παρουσίας μου στo Πανεπιστήμιο της Bologna μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω και να διαφημίσω το Πανεπιστήμιό μας, αλλά και το Τμήμα μου ως έναν ελκυστικό προορισμό κινητικότητας για τους Ιταλούς φοιτητές  και Ιταλίδες φοιτήτριες. Ακολούθησαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με προπτυχιακούς φοιτητές που εκδήλωσαν έντονο ενδιαφέρον μετακίνησης στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου μας.

Στο σύνολό της η εμπειρία μου στο Πανεπιστήμιο της Bologna, αλλά και της επίσκεψής μου στην πανέμορφη ιστορική πόλη της Bologna θα μου μείνουν αξέχαστες. Συστήνω λοιπόν ανεπιφύλακτα στα μέλη ΔΕΠ, αλλά και στους φοιτητές και φοιτήτριες να επωφεληθούν παρόμοιων εκπαιδευτικών και επιμορφωτικών μετακινήσεων.

© 2017 erasmus.uowm.gr