Μετακίνηση προσωπικού για επιμόρφωση μέσω του προγράμματος Erasmus+ 2023 στο πανεπιστήμιο της Ορλεάνης στη Γαλλία

Ομάδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που αποτελείτο από την Πολυξένη Φυτάκη (Υπεύθυνη του Γραφείου Διασύνδεσης) και τον Δρ. Χρήστο Όροβα (μέλος ΕΔΙΠ, τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων) συμμετείχε σε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ Staff Mobility από τις 17 έως τις 21 Ιουνίου 2024 στο Πανεπιστήμιο UIT στην Ορλεάνη της Γαλλίας (Universite d’ Orleans).

Το πρόγραμμα της κινητικότητας περιείχε επικοινωνία με συναδέλφους του Πανεπιστημίου της Ορλεάνης στο IUT της Ορλεάνης και της Μπουρζ (Bourges) όπου έγινε παρουσίαση των ιδρυμάτων και ανταλλαγή καλών πρακτικών. Έγινε επίσης ξενάγηση στα campus των δύο πόλεων και επίσκεψη στα ερευνητικά εργαστήρια και τις δομές του Πανεπιστημίου της Ορλεάνης.

https://www.univ-orleans.fr/fr/iut-bourges/zoom-sur/luniversite-de-macedoine-occidentale-en-visite-bourges

Η κ. Πολυξένη Φυτάκη παρουσίασε το Γραφείο Διασύνδεσης και το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα ενώ ο κος Χρήστος Όροβας παρουσίασε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και έδωσε διάλεξη σε Γάλλους φοιτητές του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών σχετικά με τις Φυσικές Διεπαφές Ανθρώπου Υπολογιστή.

Συζητήθηκαν διάφορες μορφές πιθανής συνεργασίας των δυο ιδρυμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και στο δίκτυο Πανεπιστημίων ATHENA και δόθηκε η ευκαιρία στο προσωπικό του ΠΔΜ να γνωρίσει την πολύ καλή φιλοξενία των Γάλλων συναδέλφων.

Σχετικά αρχεία

© 2017 erasmus.uowm.gr