Πρόγραμμα Erasmus στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου – Σχολή Επιχειρηματικότητας, Μηχανικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Σκοπός του προγράμματος Erasmus είναι να προσφέρει στους συμμετέχοντες μια εις βάθος κατανόηση των διοικητικών διαδικασιών και βέλτιστων πρακτικών του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου, καθώς και την ευκαιρία να ανταλλάξουμε πολιτιστικές εμπειρίες και επαγγελματικές γνώσεις.

Ημέρα 1: Εισαγωγή και Προσανατολισμός

Την πρώτη μέρα, έλαβα μέρος σε μια συνεδρία καλωσορίσματος για να γίνει η εισαγωγή στο Πολυτεχνείο του Βουκουρεστίου και το πρόγραμμα Erasmus. Ακολούθησε ξενάγηση στην πανεπιστημιούπολη, συμπεριλαμβανομένων των κύριων εγκαταστάσεων όπως βιβλιοθήκες, διοικητικά γραφεία και φοιτητικές υπηρεσίες. Πραγματοποιήθηκε εισαγωγή στο Τμήμα Επιχειρηματικότητας, Μηχανικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω άλλους συμμετέχοντες και το προσωπικό του πανεπιστημίου.

Ημέρα 2: Διοικητικές Διαδικασίες και Βέλτιστες Πρακτικές

Τη δεύτερη μέρα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις διοικητικές διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στη σχολή, ακολουθούμενο από μια διαδραστική συνεδρία ερωτήσεων και απαντήσεων για τη συζήτηση διαφορών στις διοικητικές πρακτικές. Στη συνέχεια ενημερώθηκα για τη χρήση βέλτιστων πρακτικών στη διοίκηση πανεπιστημίων και εξετάσαμε τα πρότυπα και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται στη σχολή.

Ημέρα 3: Τεχνολογία και Καινοτομία στη Διοίκηση

Την τρίτη μέρα, έγινε εισαγωγή στα εργαλεία λογισμικού που χρησιμοποιούνται από τη σχολή για τη διαχείριση διοικητικών εργασιών, ακολουθούμενη από πρακτική εκπαίδευση στη χρήση αυτών των εργαλείων. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση καινοτομίας και συζήτηση καινοτόμων προσεγγίσεων στη βελτίωση της διοικητικής αποδοτικότητας και μια συνεργατική δραστηριότητα για την ανάπτυξη και πρόταση καινοτόμων λύσεων σε κοινές διοικητικές προκλήσεις.

Ημέρα 4: Ακαδημαϊκή και Διοικητική Συνεργασία

Την τέταρτη μέρα, εξερευνήσαμε την αλληλεπίδραση μεταξύ ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού. Πραγματοποιήθηκε πάνελ με ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό για την αντιμετώπιση προκλήσεων και στρατηγικών για αποτελεσματική συνεργασία.

Ημέρα 5: Πολιτιστική Ανταλλαγή και Επίλογος

Την πέμπτη μέρα, πραγματοποιήθηκε συνεδρία πολιτιστικής ανταλλαγής με παρουσίαση για τον ρουμανικό πολιτισμό και τις πολιτιστικές δραστηριότητες στο Βουκουρέστι, ακολουθούμενη από ξενάγηση στην πόλη με έμφαση σε πολιτιστικά και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος.

© 2017 erasmus.uowm.gr