Επιμόρφωση προσωπικού μέσω του προγράμματος Erasmus+ 2023 στο Λονδίνο – Hellenic TV

Στο πλαίσιο της Κινητικότητας για Επιμόρφωση, η Ιδρυματική Συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος Erasmus+ κα Αικατερίνη Μπλάντα  και η Υπεύθυνη της Διεθνούς Κινητικότητας του Προγράμματος Erasmus+, κα Σόνια Πουγαρίδου επισκέφτηκαν την επιχείρηση Hellenic TV London στην οποία πραγματοποιούν πρακτική άσκηση  φοιτητές του Πανεπιστημίου μας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση  είναι ο μόνος ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός που εκπέμπει νόμιμα εκτός Ελλάδας και Κύπρου και  επίσης το πρώτο μη αγγλόφωνο κανάλι στο Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο έλαβε άδεια να εκπέμπει στο Λονδίνο.

Σκοπός της κινητικότητας  ήταν:

  • Η απόκτηση ευρύτερης γνώσης και κατανόησης του εργασιακού περιβάλλοντος του Hellenic TV London.
  • Η ενίσχυση της συνεργασίας με σκοπό την αύξηση του αριθμού των φοιτητών που θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στη συγκεκριμένη επιχείρηση στο μέλλον.
  • Η συλλογή σημαντικών πληροφοριών σχετικά με νέες και καινοτόμες μεθοδολογίες και εργαλεία διεθνοποίησης.
  • Η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών με σκοπό την βελτιστοποίηση των στρατηγικών διεθνοποίησης και των δύο εμπλεκόμενων μερών.

 

Στο πλαίσιο της κινητικότητας  πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

Ημέρα 1η – 8 Ιουλίου: Συνάντηση καλωσορίσματος. Συζήτηση με μέλη του προσωπικού (09:00 – 15:00)

Ημέρα 2η –  9 Ιουλίου: Παρουσίαση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της επιχείρησης, αντίστοιχα. Συζήτηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών (9:00 – 15:00)

Ημέρα 3η – 10 Ιουλίου: Συναντήσεις με μέλη του προσωπικού και πρακτικά ασκούμενους. Συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των πρακτικά  ασκούμενων που αποστέλλονται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (9:00 – 15:00)

Ημέρα 4η – 11 Ιουλίου: Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης και στα υπερσύγχρονα studios. (9:00 – 15:00)

Ημέρα 5η  –  12 Ιουλίου: Συζήτηση για θέματα διεθνοποίησης και για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Hellenic TV (08:00 – 12:00) 

© 2017 erasmus.uowm.gr