Πρόγραμμα συνεργασίας για φοιτητές με το γερμανικό ίδρυμα Hochschule Karlsruhe

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα υλοποιήσει πρόγραμμα συνεργασίας με το αντίστοιχο Γερμανικό Ίδρυμα Hochschule Karlsruhe. Στα πλαίσια του προγράμματος θα δημιουργηθούν δύο ομάδες :

  1. Μια ομάδα που θα αποτελείται από 6 Έλληνες σπουδαστές και από 6 Γερμανούς, οι οποίοι θα συνεργαστούν για την δημιουργία καινοτόμων Ιδεών με στόχο την επιχειρηματικότητα. Σε αυτή μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές από όλα τα τμήματα της Κοζάνης και των παραρτημάτων.
  2. Μία ομάδα που θα αποτελείται από 6 Έλληνες και 6 Γερμανούς σπουδαστές, οι οποίοι με ένα φιλανδικό software, θα διοικήσουν μία επιχείρηση με εικονική πραγματικότητα – προσομοίωσης. Σε αυτή την ομάδα μπορούν να συμμετέχουν σπουδαστές από τα Τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής μεγάλων εξαμήνων.

Κριτήρια:

• Πολύ καλή γνώση Αγγλικών (επίπεδο Β2)
• Υψηλή βαθμολογία στα μαθήματα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεργασία μεταξύ των σπουδαστών Ελλήνων και Γερμανών την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2020 στην Κοζάνη και συνεργασία μιας εβδομάδας των σπουδαστών στην Γερμανία στην πόλη Karlsruhe το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2020.

Η χρηματοδότηση θα γίνει εξ ολοκλήρου από το Γερμανικό Ίδρυμα και περιλαμβάνει έξοδα ταξιδίου, διαμονής και διατροφής στην Γερμανία, συνολικά 525€ για μια εβδομάδα.

Δηλώσεις συμμετοχής άμεσα στο Γραφείο Erasmus στην Κοζάνη.

Εκτός από τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής, οι σπουδαστές που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, να αποστείλουν εγκαίρως στο email erasmus@uowm.gr, εισάγοντας ως θέμα «πρόγραμμα στη Γερμανία», τα ακόλουθα:

• Αντίγραφο πιστοποιητικού επάρκειας ξένης γλώσσας
• Να αναγράφεται στο email: ονοματεπώνυμο, εξάμηνο, τμήμα, αριθμός κινητού και email φοιτητή

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24610-68065

Υπεύθυνος Καθηγητής
Δρ. Βασίλης Κικής

© 2017 erasmus.uowm.gr